Heijmans Vastgoed


Een licht en ruim huis met een warm en cosy sfeertje

Yvonne Hagen van Ywish is interieurontwerper. Voor Paal 2, 3, 13, 14, 15 en 18 laat zij door middel van ingekleurde plattegronden de veelzijdige inrichtingsmogelijkheden van de grote huizen zien, bekijk hiervoor de brochure. Ook weet Yvonne alles van de nieuwste interieurtrends. Ze deelt ze met veel enthousiasme.

“De huizen in Waterdorp zijn ruimtelijk en licht door de riante woonoppervlaktes, de grote raampartijen en de vaak extra hoge begane grond. De basis is prachtig en dat zie je terug in de neutrale interieurimpressies die we tonen. Met de trends van 2018 geef je jouw huis een geheel eigen cosy touch.”

Dramatische prints

“De wanden krijgen alle aandacht. Met kleur, maar ook met wandvullende doeken voorzien van dramatische prints zoals abstracte bloemen, flamingo’s, een bos of een print van de oude ‘meesters’. Deze doeken mogen trouwens seminonchalant met spijkertjes aan de muur bevestigd worden. Mijn tip: pak een kleur uit het doek en laat die ergens terugkomen in je interieur. Zo creëer je eenheid.” 
“Naast kunstwerken aan de muur zie je prints ook op kussentjes, kleden, behang, stoeltjes en poefen. Het is de kunst om de juiste prints met elkaar te combineren. Om je een idee te geven: bevestig een paar palmbladeren op je muur en kies voor kussens met een rotanprint. Let op, prints mogen verschillen, maar laat de kleurtinten bij elkaar passen.” 

En de kleur van het jaar is…

“Qua kleur kan ik zeggen dat bruin het nieuwe zwart is en wit blijft natuurlijk altijd de perfecte basis. Daarbij zijn chilirood, aubergine, donker wijnrood/paars, donkergroen, currygeel en blauw prominent aanwezig. Deze diepe kleuren - die heel veel sfeer geven - worden afgewisseld met poeder- en zandtinten. Flexa heeft Heart Wood tot de kleur van 2018 uitgeroepen. Deze volwassen roze tint laat zich prachtig combineren met zeegroen, denimdrift en cacao. Tip! Bekijk op Instagram hoe andere mensen de kleur Heart Wood gebruiken en combineren.”

Groen is een must

Groen blijft trouwens heel belangrijk in een interieur. Haal de natuur in huis en creëer leuke stylinghoekjes bijvoorbeeld met wat verschillende krukjes waar planten op staan. Zo’n stylinghoekje kan perfect bij een muur met een wandvullend schilderij of doek.” 

Hulp nodig met je interieur-ideeën?


Krijg jij er ook helemaal zin in na het lezen van deze trends en tips?
Of kun je wel wat hulp gebruiken? Bijvoorbeeld met een goed lichtplan (ook heel belangrijk!). Yvonne helpt graag. Vraag haar gerust naar de mogelijkheden.

 

 


Yuri inspireert, zodat jij je droomtuin kunt creƫren

Yuri Hoogendijk is hovenier. De tuinontwerpen van Yuri onderscheiden zich door creativiteit en het op eigen wijze implementeren van trends. Met een ontwerp van Yuri ben je verzekerd van een tuin die niet alleen heerlijk is om in te verblijven, maar ook een geheel eigen touch heeft. Voor de tuinen van Paal 2, 3, 13, 14, 15 en 18 heeft hij een aantal toffe tuintips:

1. Een lange laan in een diepe tuin

De diepte van de enorme tuinen kun je op verschillende manieren benadrukken. Bijvoorbeeld met een rechte laan die van voor naar achter loopt en overdekt is met een begroeide pergola. Langs de laan maak je allemaal verschillende ‘kamers’ om te loungen, eten, te barbecueën en een deel met beplanting.

2. Lekker dwarsliggen

Een andere variant om de diepte van de tuin te benadrukken is door met dwarslijnen over de volle breedte te spelen. Doordat je niet in één keer kunt overzien wat er achter in de tuin gebeurt, maak je het spannend en lijkt de tuin nog dieper.

3. Spiegeltje spiegeltje in de tuin…

Bij een diepe tuin is het ook prachtig om in de lengte een spiegelvijver te plaatsen. Een spiegelvijver heeft een moderne uitstraling en creëert een zen-achtig sfeertje in de tuin. Door het ontbreken van stroming wordt het water een spiegel waarin je de lucht terugziet. Dit geeft een heel ruimtelijk effect aan de tuin.

4. Samen is het leuker

De school met vier woningen wordt als één geheel ontworpen en de tuinen waarschijnlijk ook. Toch wil je vast ook een stukje privacy. Yuri zet kleine haagjes of muurtjes dicht bij het huis. Verder in de tuin wordt het één geheel. Misschien wel met een lang wandelpad over de volle breedte van de vier huizen

5. Lekker in het zonnetje

De voorzijde van de School ligt pal op de zon. Hier doen een paar potten met éénjarige bloemen het erg goed. En natuurlijk mag een bankje voor dat gezellige kletspraatje niet ontbreken.

6. Natuurlijk op de Boerderij

De tuinen van de Boerderij liggen pal op het zuiden en zijn ontzettend groot. Dat biedt mogelijkheden. Yuri tipt om het zo landelijk mogelijk te houden. Dus veel gras, bomen en beplanting, afgewisseld met grindpaden en bestrating van gebakken klinkers.

7. Gluren naar eigen tuin

De hoeken van de Boerderij zijn uitgevoerd in glas. Pak deze uitgelezen kans om op deze zichtplekken een bijzonder accent in de tuin aan te brengen. Een perkje met beplanting, een speciale boom of misschien een vijver met gemetseld muurtje waarin een kraan is verwerkt.

8. Op smaak

Yuri adviseert om te beginnen met een mooi lijnenspel. Vervolgens bepaal je waar je zit, speelt, eet en luiert. Dan pas ga je naar de stijl kijken. Modern, chique, vrij of natuurlijk. Maak een keuze en voer dit consequent door. Dan maak je een statement.

9. Voor iedereen

Yuri ziet al voor zich hoe er rond de bomen in de binnentuin mooie perkjes met planten zijn. Dat er een glooiend pad van de ene naar de andere kant loopt en dat er een plek is waar de kleinsten een balletje trappen. Maar ook een paar bankjes mogen niet ontbreken, zodat jong en oud elkaar kunnen ontmoeten in de tuin van Paal 15.

10. De overtuinen van Paal 2, 3 en 13 


Ik zou het prachtig vinden als mensen hun overtuin zo natuurlijk mogelijk inrichten. Niet te netjes, maar lekker losjes met een wild bloemenmengsel en siergrassen. Qua materiaal adviseer ik zoveel mogelijk hout of houtlookproducten te gebruiken. Je krijgt dan echt dat havenachtige gevoel en je tuin behoudt een natuurlijk uiterlijk.