Heijmans Vastgoed

Het gebied van Waterdorp / De Laak

Verkaveling gebieden Waterdorp

Er staat heel wat te gebeuren. In de wijk Vathorst aan de noordoostkant van Amersfoort realiseren we in het deelgebied De Laak 2A (2e fase) een karakteristiek en tegelijkertijd hedendaags Waterdorp. In totaal komen er ruim 400 woningen waaronder 37 vrije kavels. Heijmans bouwt en ontwikkelt een groot deel van de huizen. Het grote verschil tussen Waterdorp en de woningen in het reeds bestaande oostelijk deel van De Laak is dat Waterdorp zich kenmerkt door laagbouw, terwijl stedelijke hoogbouw typerend is voor het oosten van De Laak.

Waterdorp wordt een echt dorp waarbij landelijke elementen zoals het groene lint, de Hoge Steeg, water en de bestaande boerderijen centraal staan. Er komt een organische wegenstructuur met intieme woonstraten en de Brink vormt de centrale ontmoetingsplek.

In Waterdorp komt een brede mix van woningen: veel variatie in typen, architectuur en tuinen. Tussen-, hoek- en eindwoningen, geschakelde woningen, twee-, en drie-onder-een-kap-woningen, vrijstaand: het is er allemaal. Daarnaast zijn er bijzondere woonvormen zoals huizen in een ‘school’, ‘directeurswoning’, ‘fabriek’, en ‘boerderij’. De huizen hebben uiteenlopende grootten, woningbreedten en kavelafmetingen. Diverse ontwikkelaars zijn actief in Waterdorp, zoals De Alliantie, Vahstal, Schoonderbeek, Amerstaete en wij als Heijmans. Door de partijen worden verschillende deelgebieden ontwikkeld en woningen te huur of te koop aangeboden.

Paal
De deelgebieden hebben de naam ‘Paal’ met een nummer. Paal komt in dit geval van meer- of strandpaal. Een plek waar je aanmeert en thuiskomt. De straatnamen in Waterdorp zijn vernoemd naar Nederlandse kustplaatsen, zo is er de Baak van Zandvoort en de Baak van Stellendam. Wij starten in de eerste maanden van het jaar met de verkoop van de eerste woningen in Waterdorp. Te beginnen in het zuiden aan de Boulevard met de woningen in Paal 18 en oplopend langs de Hoge Steeg naar Paal 14. In de zomer zullen ook onder andere de woningen met overtuin van Paal 13 in de verkoop gaan.
 
Volg de site en schrijf je in om op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen.

Locatie

Hier woon je op een fantastische plek aan het water, in een dorps straatje of een mooie laan. Overal zie je groen en de voorzieningen van Vathorst liggen heel dichtbij. Puur genieten! De waterrijke setting in combinatie met de dorpse architectuur, de grote diversiviteit aan woningen en ruimtelijke opzet maken dat Paal 14 en 18 een exclusieve uitstraling hebben. Laat je verleiden door het veelzijdige aanbod van grote huizen.

Paal 13, 14 en 18 in Waterdorp liggen ideaal

Paal 13, 14 en 18 liggen in Waterdorp, één van de deelgebieden in de Laak. Je vindt de Laak aan de rand van Vathorst, grenzend aan het mooie polderlandschap. Hier woon je in het hart van Nederland. En daar profiteer je maximaal van, want vanuit Vathorst ben je zo op de A1 en A28. En reis je met het openbaar vervoer, dan is er een uitstekend busnetwerk én een treinstation.

  • kwartiertje rijden naar centrum Amersfoort
  • rij in 3 kwartier naar Amsterdam
  • 25 minuten rijden naar Utrecht
  • in een half uur met de trein in Utrecht
  • Amsterdam is 50 minuten ‘treinen’
  • 7 minuten fietsen naar het winkelcentrum van Vathorst

Fietsvriendelijke wijk

Als het een beetje mooi weer is, raden we je aan de fiets te pakken. De vele fietspaden in Vathorst voeren je over leuke weggetjes langs allerlei groen van de ene kant van de wijk naar de andere. Of trek er lekker op uit met je sloep of fluisterboot.

Er zijn nog meer recreatiemogelijkheden in het Nationaal Landschap Arkemheen Eemland gecreëerd . De Laak is verbreed en aangesloten op de Rengerswetering, dus vaar je zo van Vathorst naar Bunschoten. Ook zijn er fietspaden en klompenpaden aangelegd én in de toekomst wordt de Rengerswetering aangesloten op het Randmeer.

Voorzieningen

In Vathorst vind je alles wat je dagelijks nodig hebt

Vathorst heeft een compleet winkelcentrum waar je terecht kunt voor al je boodschappen. En het handige is, vanaf Paal 13, 14 en 18 fiets je er in zo’n 5 minuten naartoe. Verder vind je in de wijk aardig wat horecagelegenheden en zijn er uitstekende zorg- en sportvoorzieningen. Eigenlijk hoef je Vathorst niet uit. Maar wil je meer, dan ben je met een kwartiertje autorijden in het centrum van Amersfoort.

Vathorst lijkt gemaakt voor kinderen

Voor kinderen is Vathorst een heerlijke plek om op te groeien. De wijk lijkt wel gemaakt voor kinderen vanwege de ruimte, de hoeveelheid scholen en kinderopvang en speelmogelijkheden. Van avontuurlijke speelplekken in de natuur tot vele speelgelegenheden in de wijk. De Laak heeft ook nog een geweldig park. Het Kai-Park is dé plek om te spelen, te ontmoeten en te ontspannen. 

HEY!Pannenkoek

HEY!Pannenkoek is een gezellige pannenkoekenboerderij in Vathorst met een unieke ligging: Een mooie boerderij middenin in de woonwijk, met een ruim terras en omgeven door weilanden. Bij HEY!Pannenkoek staan kwaliteit en mooie producten voorop. De pannenkoeken worden op ambachtelijke wijze in een open keuken met verse producten en streekproducten bereidt.

Ook voor kinderen is er genoeg te doen! Ze kunnen een bezoekje brengen aan de kinderboerderij en zowel binnen als buiten zijn er voldoende speelmogelijkheden.