Heijmans Vastgoed

Paal 13, 14 en 18, daar leef je in stijl!

Yvonne Hagen van Ywish is interieurontwerpster. Heijmans heeft haar gevraagd om sfeerplattegronden te tekenen en daarmee de vele indelingsmogelijkheden van de verschillende woningtypes te laten zien. Koop je nu een nieuw huis, grijp dan de kans om je interieur helemaal naar wens te krijgen. Yvonne neemt je mee in de trends van 2017.  

“Het gaat in 2017 allemaal om beleving en personaliseren. Het karakter is minder formeel dus, mix en match naar hartenlust.” Enthousiast vertelt Yvonne.

Trends
“Kleuren maken ruimtes groter, kleiner, warmer of koeler. 2017 is het jaar van de warme aardetinten zoals donkerrood, terracotta en oker, aangevuld met donkergroene en donkerblauwe kleuren. De aardse tint terracotta combineert bijvoorbeeld mooi met koele, zachte kleurtinten en verschillende witnuances. Verder blijven de natuurlijke materialen de boventoon voeren. Denk hierbij aan echt hout, beton, kurk, wat je terugvindt in meubels, accessoires, wanden en vloeren.”

Woonkamer wordt sfeervolle living
“Je woonkamer geef je sfeer met warme kleuren en cosy settings. Groen mag daarbij niet ontbreken, dus koop kamerplanten of kies voor groenprints op textiel. Voeg zachte materialen toe zoals velours en fluweel en speel met ronde en ovale vormen, dat geeft je interieur net dat beetje extra. Een royaal vloerkleed is een musthave voor de samenhang van de zithoek. Wees niet bang om stijlen met elkaar te mixen. Experimenteer met kleuren, materialen en styling. Zo maak je het tot jouw interieur.”

Slaapkamer wordt hotelsuite
“Leef je graag in luxe of vind je het heerlijk om je even terug te trekken in de slaapkamer? Maak er dan wat bijzonders van in je nieuwbouwhuis. Met warme kleurtinten en een vloerkleed creëer je een rijk gevoel. Bouw de televisie in, laat een openhaardje maken én kies voor een badkamer en suite. Koop tot slot een mooi, luxe bed met fijn beddengoed, veel kussens en warme dekens. Even alles vergeten. Pure ontspanning!”

Badkamer wordt spa
"Laat ook hier het traditionele los en maak van je badkamer een mini-spa, zodat je elke dag ultiem kunt ontspannen? Met pure materialen zoals steen, hout en klei in warme kleurtinten. Je creëert een beleving waarin uitstekend een inloopdouche met regendouche past. De verlichting is dimbaar en je favoriete muziek stream je via de boxen. Met mooi badtextiel en heerlijke geurkaarsen maak je het geheel af. Enjoy your moment.”

Keuken wordt woonruimte
“Wijk af van gebaande paden. De keuken mag onderdeel van de woonkamer zijn. Ook hier komen de stoere kleuren en natuurlijke materialen terug. Geef de achterwand een persoonlijke touch door bijzondere tegeltjes in de vorm hexagon of tegels met patronen. En kies voor ingelegde kookpitten in het aanrechtblad. Niet in een vierkant, maar in een rij of juist verspringend. En ga voor matte frontpanelen die behandeld zijn met een coating die vingerafdrukken tegengaat. Praktisch, eigentijds en helemaal van jou!”

(Tu)inspiratie

Yuri Hoogendijk is hovenier. De tuinontwerpen van Yuri onderscheiden zich door creativiteit en het op eigen wijze implementeren van trends. Met een ontwerp van Yuri ben je verzekerd van een tuin die niet alleen heerlijk is om in te verblijven, maar ook een geheel eigen touch heeft. 

9 toffe tips

1. Onderhoudsvrij! 
De betontegel was jarenlang immens populair. Maar wist je dat er een mooier, beter alternatief is? De keramische tegel! Hij gaat eindeloos lang mee en wordt op zo’n manier gelegd dat onkruid geen kans krijgt. De tegel heeft zo’n dichte structuur dat niets zich vast kan zetten. Je zou hem bij wijze van spreken kunnen dweilen. 

2. Stoer! 
Maak je overkapping in de tuin van douglashout. Dit roodbruin gekleurde hout heeft een heel natuurlijke werking, waardoor je verzekerd bent van een mooie, robuuste uitstraling. 

3. Beken kleur!
Durf te variëren met verschillende kleuren beplanting. Speel ook met hoogtes en creëer daarmee sfeer en diepte in je tuin.

4. Ruimtelijk effect!
Een grote boom dicht bij je huis plaatsen. Durf jij het? Wij zeggen ‘doen’! Je tuin lijkt er nog groter door en je maakt het ‘spannend’. Want wat gaat er achter die boom schuil? 

5. Zonnig noord!
Heb je een tuin op het noorden, dan heb je de zon achter in je tuin. Maak daar een lekker zitje en verlevendig het deel dicht bij je huis met warme kleuren in je bestrating en beplanting. Er zijn veel vaste planten die veel kleur hebben en het uitstekend doen in de schaduw.

6. Slim!
Een compleet nieuwe tuin aanleggen is best een uitgaven. Je ziet vaak dat mensen het stukje bij beetje doen, dat is prima. Zolang je vooraf maar een plan maakt en je daar ook aan houdt. Hiermee voorkom je een losse schakering van ‘leuke’ dingen en ontstaat in de loop van de tijd een mooi geheel.

7. Water!
Een vijver in je tuin, laat de ruimte groter lijken. Je hebt tegenwoordige prachtige, ondiepe spiegelvijvers. Het licht dat in het water en de spiegel reflecteert, geeft een heel luchtig, ruimtelijk effect. 

8. Rechtlijnig!
Zorg voor een spannend lijnenspel. Maak de lijnen van voor naar achter zo lang mogelijk. Hierdoor lijkt je tuin optisch groter. Dit effect versterk je door ditzelfde ‘trucje’ over de breedte toe te passen.

9. Hulp!
Weet jij waar je moet beginnen? Hoe zorg je dat je huis en tuin samen een prachtig geheel vormen en passen bij jouw leefstijl? Laat je bijstaan door een hovenier. Je kunt kiezen voor een schetsontwerp, een compleet ontwerp met beplantingsadvies of je besteedt natuurlijk de complete aanleg uit. Wel zo handig!

10. De overtuin! 
Ik zou het prachtig vinden als mensen hun overtuin zo natuurlijk mogelijk inrichten. Niet te netjes, maar lekker losjes met een wild bloemenmengsel en siergrassen. Qua materiaal adviseer ik zoveel mogelijk hout of houtlookproducten te gebruiken. Je krijgt dan echt dat havenachtige gevoel en je tuin behoudt een natuurlijk uiterlijk.